Aromele E-țigărilor Ar Putea Fi Periculoase Potrivit Unui Studiu

Lichid cu aromă de vată de zahăr? Mai gândește-te înainte să o încerci!

Substanțele chimice folosite în aromele țigărilor electronice ar putea depăși nivelurile de siguranță, potrivit unui nou studiu.aroma-toxica

Studiul, care este publicat in revista Tobacco Control, arată că nivelurile ridicate de expunere a acestor substanțe chimice, ar putea duce la iritarea căilor respiratorii. Substanțele chimice folosite în aromele țigărilor electronice sunt aceleași arome adăugate adesea, în produsele alimentare, astfel încât FDA a stabilit ca acestea să fie, în general, recunoscute ca alimente sigure. Cu toate acestea, autorii noului studiu spun că nivelurile ridicate constituie motive de ingrijorare pentru siguranța noastră și au nevoie de reglementare, iar aceste substanțe chimice pot fi mai periculoase când sunt inhalate, decât atunci când sunt ingerate în alimente.

Inhalarea cronică a acestor ingrediente nu prea a fost studiată,” spune autorul studiului, James F. Pankow, un profesor de chimie și inginerie civilă și de mediu de la Universitatea de Stat din Portland.

În studiu, Pankow și colegii săi, au evaluat nivelurile și tipurile de chimicale aromate din 30 de sticle diferite de reumplere a țigărilor electronice, inclusiv o mare varietate de arome, cum ar fi tutun, mentol, vanilie, cireșe, cafea, ciocolată, struguri, mere, vată de zahăr și gumă de mestecat. În 13 din cele 30 de produse, chimicalele aromate au alcătuit mai mult de 1% din volumul de lichid de reumplere, potrivit cercetărilor, iar inivelurile chimice au fost mai mari de 2% în șapte dintre lichide. Două lichide au avut niveluri de chimicale aromate mai mari de 3%.

Cercetătorii au descoperit că unele dintre substanțele chimice utilizate, sunt benzaldehidă și vanilină, care sunt cunoscute ca producând iritații respiratorii și au limită de expunere la locul de muncă. Cu toate acestea, atunci când Pankow și colegii săi au estimat ratele de consum, au descoperit că o rată de consum de lichid de e-țigară de aproximativ 5 ml pe zi, expune consumatorii la un risc dublu față de limitele recomandate.

Ăsta nu e, probabil, un lucru bun,” declară Pankow.

Autorii studiului subliniază mai multe chestiuni legate de arome, inclusiv teama că țigările electronice aromate ar putea atrage tinerii și faptul că țigările electronice cu arome nu menționează de obicei, produsele chimice specifice, prezente în lichide.

Ideea este că, atunci când producătorii de țigări electronice vorbesc despre aceste lucruri ca fiind asemănătoare cu alimentele sau de tip alimentar, ei sugerează într-un fel, că utilizarea de arome este echivalentă cu utilizarea lor în alimente”, spune Pankow. ”Nu contează faptul că aceste lucruri nu au fost cu adevărat testate pentru siguranța noastră, dar în produsele alimentare, FDA cere etichetarea ingredientelor. Dacă ei spun că sunt precum alimentele, de ce nu menționează ingredientele? Și nu pot fi comparate cu alimentele, pentru că sunt inhalate, nu ingerate.

Cercetătorii au sesizat că dimensiunea mică a eșantionului nu reprezintă neapărat, întreaga piața de țigări electronice, aflată în continuă creștere. Dar, ajung la concluzia că rezultatele ar putea fi aceleași și în cazul unui sondaj mai larg, iar descoperirile lor sugerează că nivelurile ridicate ale anumitor substanțe sunt  probabil prezente în multe produse.

Dacă sunteți în căutare de lichide curate, produse în Europa în cadrul unor grade stricte de siguranță și calitate, vă recomandăm aromele concentrate Atmos Lab precum și bazele Atmos Lab. Deși sunt puțintel mai scumpe decăt alte baze și arome, calitatea lor este garantată prin studiile de calitate publicate și prin testarea fiecarui lot. Urmați ghidul de aici pentru a afla cum să vă preparați propriul lichid de țigară electronică.

Aromele E-țigărilor Ar Putea Fi Periculoase Potrivit Unui Studiu
4.5 (90%) 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *