British American Pe Cale Să Declare E-țigările ”Medicament” În Australia

Gigantul din industria tutunului, British American, a făcut lobby către Administrația pentru Bunuri Terapeutice (Therapeutic Goods Administration – TGA), cu scopul de a introduce țigara electronică în Australia, descriind-o ca pe un ”medicament”.

Informația a apărut în documentele obținute sub legea Libertății Informației, de către ABC.

Susținătorii din domeniul sănătății sunt îngrijorați că accsesul marilor companii de tutun pe piața e-țigărilor ar putea declanșa un val atrăgător de publicitate, care ar atrage tinerii în preluarea acestui obicei.

Țigările electronice reprezintă afaceri de miliarde de dolari în străinătate, dar în Australia rămân în general nereglementate și discutabile din punct de vedere legal.

Vechiul dușman al tutunului, profesorul Simon Chapman, de la Universitatea din Sydney, a spus că descrierea e-țigărilor ca medicament este un lucru ”orwellian” și distructiv pentru societate.

Acesta e singurul cuvânt la care mă pot gândi, care se potrivește în acest context,” a spus acesta.

Pe coridorul BAT (British American Tobacco) aveți un compartiment care își dedică zilele încercării de a găsi o metodă de a scoate, contracara și distruge orice politică, precum cea a ambalajului simplu.

Reprezentantul BAT, Nicoventures, a solicitat mai întâi o întâlnire cu Administrația pentru Bunuri Terapeutice  în noiembrie 2013 ”pentru a explica clar acestor agenții, abordarea noastră axată pe medicamente.”

Numele reprezentantului Nicoventures a fost ținut secret de către TGA, care de asemenea, a modificat o mare parte din reclama companiei.

Cand a fost confirmată o întâlnire pe 20 decembrie 2013, Nicoventures (deținut în totalitate de BAT) a scris din nou, susținând că era motivat să contribuie la sănătatea fumătorilor.

Vă mulțumim încă o dată că v-ați făcut timp pentru a ne vedea, acesta este un domeniu de mare interes la nivel global și noi dorim să aducem aceste produse pe piață și să reducem astfel efectele nocive ale fumatului în rândul populației,” se preciza în scrisoare.

Dar profesorul Chapman a spus că scrisoarea era amăgitoare.

Asta este duplicitate,” a spus acesta.

E ipocrizie, vorbe cu dublu înțeles, e tot ceea ce ne-am așteptat de la industria tutunului în ultimii 40 sau 50 de ani.

Zeci de ani, marile companii de tutun au negat faptul că fumatul poate să ucidă sau că ar putea crea depedență. Dar într-un scurt document pregătit pentru TGA, Nicoventures a precizat pericolele produselor concepute de compania mamă.

Fumatul este singura și cea mai mare cauză a bolilor ce pot fi prevenite și a morții timpurii, în Anglia și în cea mai mare parte a lumii occidentale,” se preciza în document.

Dacă produsele de renunțare la fumat pot obține o acceptare mai largă printre fumători, oferind soluții de înfrânare a dependenței, împreună cu o asimilare și mimare a multor aspecte ce țin de țigară…vor permite unei mari proporții din populația fumătoare să își înceapă călătoria prin a renunța sau înlocui țigările cu produse din nicotină medicinală.

Profesorul Nicholas Talley, președinte al Colegiului Regal Australian-asiatic al Interniștilor (Royal Australasian College of Physicians), a examinat probele țigărilor electronice.

“Nu există nicio dovadă, nicio dovadă convingătoare cum că folosirea e-țigărilor ar contribui la renunțarea la fumat, nu există nici măcar o dovadă cum că ar contribui la determinarea oamenilor de a fuma mai puțin, deși acest lucru ar fi posibil,” a declarat acesta.

Dar alți experți din domeniul sănătății nu au fost de acord cu asta și au scris Organizației Mondiale a Sănătății, descriind e-țigările ca fiind posibile salvatoare de vieți.

Profesorul Talley a spus că dacă e-țigările nu sunt reglementate în mod corespunzător, vor determina tinerii să preia acest obicei.

Va părea în regulă”, a spus acesta.

Sunt sigur că asta se va întâmpla și ăsta nu e un lucru bun, e mai mult decât probabil, după părerea mea, ca mulți dintre acești tineri vor trece apoi la țigări normale.

Promovarea țigărilor electronice

Documentele emise de Administrația pentru Bunuri Terapeutice au arătat că Nicoventures ar vrea să poată face publicitate e-țigărilor, și să le poată vinde oriunde.

Un e-mail de la TGA a rezumat reclama Nicoventures.

O ușoară reglementare este cheia; Se cer libertăți comerciale (capabile să promoveze și să aibă vânzări în general)”, se preciza în e-mail.

Nicoventures a refuzat sa fie intervievat, dar a făcut o declarație.

Nicoventures s-a întâlnit cu Administrația pentru Bunuri Terapeutice pentru a discuta despre o posibilă introducere a unui nou dispozitiv de renuntare la fumat, în Australia”, se preciza în declarație.

Se preconizează că Nicoventures va face o cerere oficială către TGA în viitorul apropiat. Ne așteptăm să fie în măsură să ofere mai multe detalii publicului, odată ce va fi depusă cererea.

E-țigările și dispozitivele similare ar trebui să fie fabricate la cele mai înalte standarde și comercializate în mod responsabil pentru a se asigura ca numai produsele sigure sunt  vândute în Australia.

Nu e cazul în prezent.

British American Pe Cale Să Declare E-țigările ”Medicament” În Australia
4.29 (85.71%) 7 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *