Cum Să Faci un Felinar-Dovleac Fumegând cu o Țigară Electronică

felinar-tigara-electronica

Nu se poate să nu îți placă Popular Science. Revista datează din 1872, când Charles Darwin reprezenta un subiect frecvent, și pare să o ducă bine și pe viitor. “Defend Your Home With Artificial Intelligence” – ”Protejează-ți casa cu inteligență artificială„ ne sfătuiește acest titlu de pe copertă, în timp ce altul ne vorbește despre “Blasting Space Rocks With a Warhead — It’s Science!” – ”Explozia rocilor spațiale cu un focos  – e știință!

Cu siguranță, niciun articol nu ar ar putea simboliza mai bine cultura tradițională combinată cu tehnologia secolului 21, decât acest număr din octombrie, ”Manual”: ”Creează un felinar-dovleac fumegând cu o e-țigară”.

Vrei să îți eclipsezi vecinii de Halloween?”, începe articolul. ”Personalizează-ți dovleacul cu o mașină de fum în miniatură…Începe cu o e-țigară numită clearomizor, disponibilă online sau la vape shop (e-țigările produc nicotină vaporizată, de aici și numele).

E prea complicat de explicat aici; vom spune doar că e nevoie de ”ceață artificială” obținută din 3% apă și 1% glicerină, o pompă de acvariu, un ciocan de lipit și un dispozitiv de cuplare universal. Trebuie să scoți bateria clearomizorului la un moment dat, și să sigilezi tubul acvariului cu un pistol de lipit.

(Sub eticheta ”Shortcut”, există o versiune low-tech, având mai mult sau mai puțin același efect cu ceață artificială și lumânări. Dar sincer, nu e mai grozav să folosești e-țigara?)

Dacă nu e suficient de distractiv, mai dă câteva pagini și încearcă asta: ”Turn a Shoe Box Into a Phone Projector” – ”Transformă o cutie de pantofi într-un proiector de telefon.” Asta e pentru cei care s-au uitat la videoclipurile de pe YouTube pe micile ecrane iPhone. Acum ei pot proiecta imaginile telefonului pe un perete, cu nimic mai mult decât o cutie, o lupă și câteva benzi de cauciuc: ”Buy some new Crocs, gain a mini movie theater” – Îți cumperi o pereche de adidasi Crocs, câștigi un mini cinematograf,” scrie în revistă. Hei – e știință!

Cum Să Faci un Felinar-Dovleac Fumegând cu o Țigară Electronică
3.5 (70%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *