Despre Lichidul de Tigara Electronica si Tigarile Electronice

tigara electronica poldiac

tigara electronica poldiac

Țigările electronice par a fi ceva foarte modern, insă veți fi surprinsi sa aflati ca apartin secolului trecut, mai exact cea mai veche datare a acestui dispozitiv o putem depista in anul 1963. Patentul apartine lui Herbert A. Gilbert care in 1967 a fost abordat de mai multe companii pentru producerea in masa, dar nu s-a comercializat , iar in 1967 conceptul a disparut din arhivele publice.

A fost in schimb readus la viata in anul 2003 de catre un farmacist chinez.

Tigarile electronice vin in o mare varietate de modele, forme si culori, dar ceea ce ne intereseaza cu adevarat, odata ce am ales aceasta solutie, este ce tip de lichid alegem sa folosim pentru dispozitivul nostru. Acesta e inmagazinat in cartusul tigarii, un material fibros, alcatuit fie din lana sau diversi polimeri. La modelele mai noi care au clearomizoare este stocat chiar la vedere, in jurul rezistentei. Dar ce anume este acest e-lichid?

Toate au aceste trei component majore. Un agent care produce vaporii, nicotina, din motive evidente si nu in ultimul rand arome pentru a adauga savoare. Cu exceptia nicotinei, celelalte doua componente sunt folosite in industria alimentara tot timpul.

Sunt doi agenti care pot fi folositi pentru a produce vaporii:

Daca sunteti la inceput este recomandat sa va comandati lichidul in cantitati mai mici, sa experimentati deoarece propilen glicolul creeaza un lichid mai dulce, dar cu mai putin vapori, pe cand glicerina vegetala are un efect opus, avand un gust mai putin dulce, dar producand mai multi vapori. Veti putea gasi in acelasi timp si lichide mixe care contin ambele substante.

E-lichidul poate de asemenea fi diferentiat in functie de nivelul de nicotina pe care il contine de la 0 la 48 de miligrame pe mililitru, asa ca puteti cu timpul reduce nivelul de nicotina, daca decideti acum sa renuntati la tigarile traditionale. Atentie: nu este recomandata vaparea lichidelor de peste 24mg/ml nicotina deoarece pot aparea reactii adverse foarte periculoase.

Pentru cei care sunt deja “veterani”, se gasesc si solutii DIY, Do It Yourself (Prepar-o tu), dar este necesara o anumita baza de cunostinte, nicidecum complicate. Va recomandam sa cititi articolul “cum se prepara lichidul de tigara electronica?” pentru mai multe informatii.

Daca va intrebati care lichid are un gust cat mai asemanator cu cel al unei tigari obisnuite, ei bine, va raspundem noi. Nici unul! Nici un lichid nu are un asemenea gust deoarece nu are loc nici o combustie. Imaginati-vă dacă vreți, cam ce gust ar avea tutunul daca l-ati prepara ca un ceai. Nu tocmai unul placut. Dar puteti alege dintr-o mare varietate de arome, arome care va pot aduce intr-un cu totul alt taram, comparative cu tigara obisnuita.

Tineti minte totusi ca aromele vor fi diferite in functie de furnizori. Astfel daca va place de exemplu vanilia, s-ar putea ca atunci cand comandati un produs de o calitate mai mica sa realizati ca nu va va produce nici o placere, pe cand daca veti lua in viitor un cartus de la un cu totul alt furnizor cu acelasi gust, sa va amintiti de inghetata de vanilie din copilarie, pe care o consumati in verile toride.

Ca o concluzie incercati cat mai multe lichide in cantitati mai mici pana veti gasi exact ce va place, iar atunci cand veti gasi acea aroma veti putea comanda in cantitati mai mari si nu va va parea rau sa irositi banii pe ceva ce nu va place.

Inca sunteti fumator? Vedeti aici cum puteti ajunge, linkul acesta duce la o pagina creata special in care am expus top 50 campanii anti-fumat. De asemenea va recomandam sa cititi si recomandarea noastra in ceea ce priveste cel mai bun e-lichid.

Despre Lichidul de Tigara Electronica si Tigarile Electronice
4.6 (92%) 10 votes

8 comments for “Despre Lichidul de Tigara Electronica si Tigarile Electronice

 1. alex
  November 30, 2013 at 02:00

  subscriu…mie mi-a luat ceva timp pana am ajuns la un lichid care imi place, dar nu regret ca am renuntat la tigari

  • Cosmin B
   February 25, 2014 at 21:11

   Ce lichid folosesti acum?

   • alex
    February 25, 2014 at 21:13

    cuban cigar de la Liqua, mi se pare cel mai tare. pe asta il trag de vreo 3 luni.

 2. paul
  December 19, 2013 at 18:27

  eu folosesc de ceva timp deja si simt diferenta atunci cand urc scarile sau fac efort. am observat asta dupa ce am fost la cabana cu prietenii mei si comparativ cu acum mai bine de jumatate de an nu am murit cand a trebuit sa urc o panta

 3. Adina
  December 19, 2013 at 18:29

  Alex, la mine a fost dragoste la prima vedere, sau să zic la primul fum?! Acum 1 ani am inceput sa fumez tigari electronice si am simtit multe schimbari. nu as mai fuma tigari normale niciodata!!!

  • alex
   February 25, 2014 at 21:14

   subscriu, ce bine ca am scapat de imputisanii!

 4. Cosmin B
  February 25, 2014 at 21:11

  Foarte tare Poldiac-ul!!!

  • Elena Gheorghe
   March 7, 2014 at 11:54

   e sexy rau poza aia! eu acum am un Fogatty clone de pe fasttech si-mi place la nebunie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *