Experți în domeniul sănătății cer interzicerea e-țigărilor

interzise-tigarile-electronice

Cei din Albany vor să facă cu țigările electronice, ceea ce au făcut cu țigările tradiționale. O coaliție a principalelor organizații din domeniul sănătății, au cerut o legislație care să elimine țigările electronice din orice spațiu public și privat.

Industra țigărilor electronice a declarat că apărătorii din domeniul sănătății se grăbesc, știința nu este implicată întru totul încă, și nu e nevoie să speriem oamenii în legătură cu alternative la fumat.

Experții în sănătate publică, pe de altă parte, afirmă că știu tot ce trebuie știut.

În ciuda popularitatii lor în creștere ca substitut pentru tutun, și în ciuda a ceea ce producătorii te-ar face să crezi despre țigara electronică, Dr. Mark Travers, cercetător la Institutul Roswell Park Cancer Institute din Buffalo, are ceva de spus în această privință. ”Se pare că nu e un produs sigur”, afirmă Travers.

Travers afirmă că țigările electronice conțin o varietate de toxine și substanțe cancerigene, inclusiv formaldehidă și metale grele, de aceea ar trebui evitate cu orice preț. Noi avem un studiu care spune fix contrariul.

Deși țigările electronice nu sunt întru totul sigure”, spune acesta, ”cu siguranță sunt mai bune decât țigările tradiționale. Nu spunem că acest produs nu ar trebui să fie permis pe piață, spunem doar că ar trebui să existe o restricție argumentată în ceea ce privește locurile unde pot fi utilizate aceste produse”.

În acest sens, principalele organizații din domeniul sănătății doresc ca legislativul să restricționeze țigările în aceleași locuri publice unde țigările tradiționale sunt deja interzise.

Este timpul să închidem această poartă,” spune Julianne Hart, director NYS la Asociația Americană a Inimii. E-țigările nu ar trebui să fie permise unde fumatul este interzis. Știm că încă se mai consideră un lucru controversat, chiar dacă, noi chiar credem că e o abordare de bun simț și știm că funcționează. Jumătate de stat face deja lucrul ăsta.

Așa-zisa industrie a vaporilor a acuzat experții în domeniul sănătății, de manipulare a informațiilor legate de pericolele țigărilor electronice, și au criticat legislațiile similare din alte părți ale țării, susținând că ar dăuna fumătorilor care folosesc țigări electronice, ca mijloace de renunțare la fumatul produselor din tutun.

Ne temem că elevii din școlile gimnaziale și licee, când vor vedea aceste dispozitive, vor imita această nouă tehnologie,” spune Bill Sherman, vice-președinte al Societății Americane de Cancer. ”Ne temem că se va reveni la acceptarea fumatului ca activitate socială. În prezent nu este.

sursa articol

Experți în domeniul sănătății cer interzicerea e-țigărilor
3.67 (73.33%) 9 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *