Lichid cu Propilen glicol vs. Lichid cu Glicerină Vegetală – Care este diferența?

Dacă sunteți fumător și doriți să treceți la țigări electronice, sunteți probabil curios despre ceea ce vor inhala plămânii dvs. în locul deranjantului fumu de tutun. Din păcate, terminologia vapării poate fi ușor confuză la prima vedere, de aceea în acest articol voi încerca să explic diferențele între două din cele mai utilizate substanțe ale e-lichidelor: propilen glicol (PG) și glicerină vegetală (VG).

E-lichidele conțin patru ingrediente: o bază de PG sau VG (sau ambele), nicotină, apă și arome. Baza, sau transmițătorul, ține nicotina și aroma în suspensie, astfel încât e-țigara dvs. poate produce acei norișori frumoși de vapori.

Atât propilen glicolul cât și glicerina vegetală, sunt compuși organici netoxici și în general, considerați siguri pentru consum. De fapt, aceste substanțe sunt utilizate pe scară largă ca aditivi alimentari pentru o varietate de produse disponibile în comerț.

Lichidul pe baza de Propilen Glicol

În primul rând, să vorbim despre e-lichidul cu PG, pentru că este cel mai popular din cele două. Datorită faptului că propilen glicolul este relativ slab în consistență, acest tip de e-lichid este mai alunecos decât alternativa VG, și este mai ușor absorbit de materialul din polyfill, în interiorul cartomizorului. Densitatea scăzută a lichidului semnifică de asemenea, faptul că reziduurile nu se depun pe rezistența atomizorului dvs., la fel de repede cum se întâmplă atunci când se folosește glicerină vegetală lichidă.

Propilen glicolul este o substanță fără gust și miros, deci nu schimbă aroma e-lichidului în niciun fel. Este de asemenea, un umectant puternic, astfel încât, în timp ce vă va usca gura și gâtul, dacă este folosit în mod consecvent, PG produce un efect puternic în gât, similar cu cel al țigărilor din tutun.

Partea proastă e că propilen glicolul este cunoscut ca producând reacții alergice pentru unii consumatori de e-țigări. Acestea pot varia de la reacții minore, cum ar fi o senzație de furnicaturi în gât, la iritații grave pe diferite părți ale corpului. Dacă simțiți orice simptome neobișnuite după vaparea lichidului PG, cel mai bine este să încetați imediat în a-l mai folosi, și să treceți la glicerina vegetală.

Lichidul pe baza de Glicerina Vegetala

Glicerina vegetală este o soluție mult mai densă, în comparație cu propilen glicolul. VG are un gust ușor dulce, ceea ce face și e-lichidul să fie mai dulce și aromele un pic mai greu de detectat.

În timp ce PG-ul este știut ca lăsând consumatorilor o gură uscată, unii vaperi s-au plâns de formarea mucozității vâscoase în gât, după ce au folosit lichid pe bază de glicerină vegetală. De asemenea, nu veți simți un efect la fel de puternic în gât, dacă folosiți VG.

Partea bună e că datorită consistenței sale ridicate, e-lichidele cu VG produc mult mai mulți vapori și nu produc reacții alergice sau iritații, la fel de des cum face propilen glicolul.

De care sa aleg? Lichid VG sau lichid PG?

Este adevărat că atunci când vine vorba de preferința e-lichidelor, comunitatea vaperilor este împărțită în mod egal. Unii se bucură de efectul fumului în gât vapând lichide cu propilen glicol, în timp ce alții preferă penele groase de vapori și gustul dulce al glicerinei vegetale.

Este greu de spus care din cele două substanțe este mai bună, pentru că în cele din urmă, totul se reduce la o preferință personală. Aș sugera să începeți cu e-lichid PG, mai ales dacă sunteți în căutarea unei experiențe similare fumatului, și încercați lichidul VG (lichidele HangSen) în același timp, pentru a vedea ce lipsește.

Pentru a obține ce e mai bun din ambele, mulți vaperi preferă amestecul PG/VG, în cantități diferite precum are si lichidul LiQua. În acest fel, se pot bucura atât de efectul în gât, cât și de norii pufoși ai vaporilor denși.

Lichid cu Propilen glicol vs. Lichid cu Glicerină Vegetală – Care este diferența?
4.67 (93.33%) 9 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *