PG versus VG – Ce Ar Trebui să Alegeți?

Toate lichidele e-țigărilor, fie că sunt concepute în comerț sau la domiciliu, au la bază un lichid, la care se adaugă arome și uneori, nicotină. Există două lichide de bază disponibile, care sunt denumite deobicei, PG și VG.

Propilen glicolul (PG) este lichidul de bază cel mai frecvent folosit în fabricarea sucurilor pentru e-țigări. Este transparent și fără miros și se amestecă bine cu alte arome, și se arde curat pe un atomizor. Este considerat ca fiind sigur pentru consumul uman și ca atare, este considerat un solvent pentru anumite medicamente, precum și pentru produse alimentare, parfumuri și alte cosmetice și dezinfectante pentru mâini. Există de asemenea, multe alte întrebuințări.

Glicerina vegetală (VG) este un lichid solubil în apă, care este de asemenea utilizat în produsele alimentare, cosmetice și medicamente. Este mai dulce decât PG și reprezintă o alternativă la PG-ul din e-țigări, sau poate fi amestecat cu PG în diferite proporții. Având în vedere că aveți de ales între cele două lichide de bază, este important să știți diferența dintre ele.

Este foarte important să înțelegeți diferitele experiențe de care veți avea parte după ce veți folosi fiecare din aceste substanțe. Un lichid care are doar PG în el, va prezenta bine cele două arome. PG nu are deloc gust sau miros propriu, prin urmare, tot ceea ce gustați este aroma sucului dvs. Acesta este adesea folosit pentru a dilua concentrația de nicotină pe care o vaporizați la puterea dorită. Atât PG cît și VG sunt lichide vâscoase, dar PG este mai subțire.

Atomizoarele si relatia lor cu lichidul de tigara electronica

Unele atomizoare funcționează mai bine cu lichide subțiri, deoarece VG nu curge foarte ușor și poate murdări atomizorul puțin mai repede. Dacă folosiți VG în proporție de 100%, din cauza unei alergii la PG, s-ar putea să observați că atomizorul dvs. nu funcționează cum trebuie. Picurarea poate funcționa bine în această situație, și oferă o cantitate bună de vapori și aromă. Dacă densitatea glicerinei vegetale este o problemă pentru atomizorul dvs., poate fi diluată cu apă sau alcool.

Glicerina Vegetala are o aroma dulceaga

VG este evident mai dulce decât PG, iar oamenilor fie le place sau nu, acest lucru. Este mult mai evident atunci cât vaporizați cantități mari de sucuri fără arome, în timp ce dulceața multor arome tinde să acopere dulceața VG. Vaporii sunt mai groși și mai vizibili cu VG și tind să persiste mai mult timp.

Din păcate, ceea ce se vaporizează bine pe un atomizor, ar putea să nu se vaporizeze bine pe un altul. Asta înseamnă că odată ce ați găsit un amestec bun pentru aromă și cantitatea de vapori produși, va trebui să încercați în continuare și altceva, pentru a obține amestecul care se potrivește atomizorului dvs.

PG, VG și riscul de alergii

Unii oameni vor afla că atunci când folosesc PG, vor simți niște efecte secundare. Senzația de uscare a gurii și gâtului care este cunoscută în mod normal ca xerostomie, o puteți simți dacă folosiți mult timp atomizorul și nu vă hidratați suficient.

Uneori, PG poate deranja la stomac, cauzând dureri și greață, și foarte rar, o persoană poate fi alergică la PG. În acest caz, pot apărea urticarie, erupții cutanate sau piele uscată, și poate deveni foarte inconfortabil. Odată ce vă opriți din folosit lichid cu baza PG, simptomele vor dispărea, iar VG ar putea fi soluția dvs.

VG nu provoacă alergii la fel ca PG, iar xerostomia este mai puțin accentuată. Totuși, unii oameni se plâng că este mai grea la plămâni. Există șanse mici de a face alergie, care vine odată cu vărsături și urticarie.

Amestecul PG si VG

Dacă vă place aroma de PG, dar doriți o cantitate mai mare de vapori sau lichidul dens pe care VG il poate oferi, atunci există posibiliatea să aveți ce e mai bun din ambele. VG și PG pot fi amestecate în diferite proporții pentru a obține rezultatul perfect pentru dvs. Amestecurile pot fi obținute din lichidele făcute de dvs., sau pot fi comandate de la numeroșii producători de lichid comercial.

Deoarece PG curge mai bine și există puține șanse să vă murdărească atomizorul, deobicei se începe cu acesta și apoi se adaugă puțină VG pentru a intensifica dulceața sucului și cantitatea de vapori. De obicei este folosit un amestec de 80/20 PG/VG, precum și 50/50. Dacă nu aveți alergii sau sensibilități care vă împiedică să le folosiți, atunci orice lichid sau amestec de lichide folosiți, depinde strict de preferința dvs. personală. O mică experimentare vă va ajuta să găsiți amestecul care vă place, pentru aroma perfectă și cantitatea de vapori dorită.

PG versus VG – Ce Ar Trebui să Alegeți?
4.82 (96.36%) 11 votes

1 comment for “PG versus VG – Ce Ar Trebui să Alegeți?

  1. Alina Enache
    April 30, 2014 at 20:16

    am icnercat si eu atmos lab si de atunci mi le fac singura, cea mai buna solutie pentru lichid asta mi se pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *