Studiu – Adulții Care Folosesc Țigări Electronice Pentru A Se Lăsa De Fumat Preferă Aromele Adolescenților

În cadrul unei audieri a Senatului SUA de luna trecută, Jay Rockefeller, a menționat că lichidul țigării electronice este disponibil într-o varitate de arome – o dovadă concludentă, după părerea lui, a faptului că companiile de țigări electronice vor să atragă tinerii spre nicotină. ”Eu sunt adult,” a spus democratul din Virginia de Vest. ”Aș fi eu atras de Cherry Crush, Chocolate Treat, Peachy Keen, Vanilla Dreams? Nu, nu aș fi.”

Numește-o Regula Rockefeller: Dacă o aromă de e-țigară nu atrage în mod special pe acest senator de 77 de ani, nu ar avea cum să atragă pe cineva cu vârsta de peste 17 ani. Contrazicând această asumpție, Jason Healy, fondator și preșidente al Blu eCigs, a pomenit de un sondaj făcut pe clienți, care a consatat că ”vârsta medie a unui fumător ce preferă aroma de cireșe este de peste 40 de ani.” Rezultatele sondajului publicat astăzi de E-Cigarette Forum, un loc de adunare online al vaperilor, a întărit afirmația lui Healy, arătând că adulții preferă arome pe care Rockefeller susține că ar fi doar pentru tineri.

ce-aroma-folositi-cel-mai-mult

Ce aroma folositi cel mai mult?

Sondajul realizat la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, a inclus mai mult de 10.000 de membri ai E-Cigarette Forum, din care 78% locuiesc în SUA. Vârsta lor a fost cuprinsă între 18 și ”peste 65”, cu 74% între 22 și 54 de ani. Când au fost întrebați ce aroma au folosit cel mai mult, 22% au spus tutun, cu un plus de 3% care au spus tutun mentol. Cu alte cuvinte, trei sferturi din acești vaperi adulți preferă aroma de tutun, inclusiv fructe (31%), produse de panificație/desert (19%) și cimbru/condimente (5%).

E logi, deoarece proliferarea aromelor – New York Times informează că ”mai mult de 7000 de arome sunt acum disponbile și, prin estimări, aproape încă 250 sunt introduse în fiecare lună” – este evidentă, mai ales în rândul vaperilor care, la fel ca majoritatea participanților la sondaj, folosesc mai mult dispozitive cu rezervoare decât țigări electronice care fie sunt de unică folosință, fie au cartușe de unică folosință.

Vaporizatoare reîncărcabile, disponibile în special on-line sau la puncte de vânzare specializate, nu prea sunt de interes pentru adolescenți, așa cum sunt cele ce seamănă cu țigările, care sunt mai ieftine și se vând în supermarketuri sau magazine de cartier.

Noul sondaj oferă de asemenea, o dovadă în plus că țigări electronicele ajută fumătorii să renunțe, o teorie pe care Rockefeller și alți critici o pun la îndoială. 89% dintre respondenți au declarat că au fumat cel puțin 10 țigări pe zi înainte de a începe să vapeze, iar 88% au spus că sunt fumători în prezent.

Aceste constatări seamănă cu rezultatele unui alt studiu care a avut în vedere persoanele participante pe forumurile online de vaping, publicat în aprilie anul trecut în International Journal of Environmental Research and Public Health. Acel studiu, care a inclus mai mult de 19.000 de vaperi din întreaga lume, a descoperit că majoritatea (99,5%) erau fumători când au început să vapeze. Patru cincimi din ei au renuțat complet la fumat, în timp ce restul au redus consumul de țigări, în medie, de la 20 la 4 pe zi.

senatorul-rockefeller

Voi sunteti cei stricati din tara asta – Senatorul Rockefeller

Trebuie subliniat faptul că nici unul dintre aceste studii nu a fost conceput pentru a cuprinde un eșantion reprezentativ al tuturor vaperilor. În schimb, s-au axat pe cei mai înflăcărați dintre aceștia, la care te așteptai să fi avut experiențe cu precădere satisfăcătoare cu țigări electronicele. Prin urmare, valorile reușite ale acestor sondaje, e puțin probabil să fie observate printre grupurile mai largi de fumători care încearcă să renunțe cu țigări electronice, să nu mai vorbim de fumătorii care doar încearcă produsul. Dar aceste studii indică faptul că țigări electronicele au ajutat mulți fumători să renunțe.

E cam ciudat cum criticii precum Rockefeller continuă să pună la îndoială existența acestor foști fumători, chiar în timp ce argumentează că țigări electronicele ar trebui restricționate sau interzise pe baza unui risc total ipotetic ce presupune că vaparea va duce la fumat în rândul adolescenților, care altfel nu ar fi încercat niciodată tutunul. Dar la ce te poți aștepta de la un politician care crede că un eșantion format dintr-o persoană – el însuși – este foarte potrivit pentru a ajunge la concluzii radicale legate de utilizarea preconizată a unui produs?

Îndeosebi, două treimi din ex-fumătorii sondajului E-Cigarette Forum, au spus că aromele fără gust de tutun au contat în a-i ajuta să renunțe la fumat. Datele studiului publicate în International Journal of Environmental Research and Public Health, în decembrie anul trecut, indică de asemena, că varietatea de arome este importantă în renunțarea la fumat. Acest studiu, care a inclus aproape 4500 de vaperi, a constatat că aveau tendința de a prefera aroma de tutun la început, dar mai târziu au trecut la alte arome. Mulți au declarat că folosesc mai mult de o aromă pe zi și au spus că diversitatea a făcut ca experiența să fie mai interesantă și plăcută.

Aromele fără gust de tutun pot ajuta în renunțarea la fumat deoarece, învățând să asociezi doza ta de nicotină cu o nouă aromă, se creează o barieră în plus în fața recidivei. Revenind la țigările obișnuite, ar însemna să te obișnuiești din nou cu aroma tutunului. Sau, ar produce aroma de tutun și te-ar atrage spre fumat.

Mai mult de 9 din 10 vaperi din sondajul E-Cigarette Forum au spus că sunt îngrijorați de faptul că reglementările guvernamentale cerute de alarmiștii ”salvați copiii”, precum Rockefeller, vor elimina produsele pe care le folosesc, de pe piață. Nu e greu de observat motivul.

De ce pentru numele lui Dumnezeu continuați și comercializați chestiile astea și vindeți chestiile astea?” i-a întrebat Rockefeller pe Healy și pe un alt director al unui firme de țigări electronice, în timpul audierii de luna trecută. ”Nu știu cum puteți dormi noaptea… Voi sunteți ceea ce e în neregulă cu această țară.

Metodele de cercetare ale lui Rockefeller încep și se termină cu propriile lui prejudecăți. Pentru a decide modul de reglementare a țigărilor electronicelor, Administratia americană pentru Alimente si Medicamente ar trebui să aspire la standarde mai înalte.

Studiu – Adulții Care Folosesc Țigări Electronice Pentru A Se Lăsa De Fumat Preferă Aromele Adolescenților
4.55 (90.91%) 11 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *