Țigările Electronice Rămân La Fel De Populare În Marea Britanie În Ciuda Publicității Negative

O nouă cercetare a organizației non-profit, Action on Smoking and Health (ASH), arată că utilizarea țigării electronice este la fel de populară în Marea Britanie, existând 2,6 milioane de oameni care folosesc acum dispozitive de vaping, de la 2,1 milioane, câți erau în 2014.

O creștere de 500.000 a numărului de vaperi din Marea Britanie, este o veste bună pentru mișcarea e-cig, dar ce este cel mai important, e faptul că o analiză a cercetătorilor de la King’s College London, a arătat că această creștere se datorează creșterii numărului de foști fumători care folosesc țigări electronice. Ei au demonstrat că utilizarea de tigari electronice în randul ex-fumatorilor, a crescut de la 4,5% în 2014, la 6.7% în 2015, dar procentele au rămas neschimbate în rândul acutalilor fumători, adică 17,6%. Utilizarea e-țigărilor în rândul nefumătorilor rămâne extrem de scăzută, cu doar 0,2% din utilizatorii care se încadrează în această categorie, în ultimii trei ani.

tigarile-electronice-marea-britanieO altă constatare interesantă este aceea că principalele motive pentru care oamenii folosesc țigările electronice, sunt ajutorul în renunțarea la fumat (48%) și împiedicarea de reveni la fumat.

Analiza datelor elaborate de ASH, au arătat de asemenea, o schimbare în dispozitivele folosite de vaperi. Dacă cele asemănătoare cu țigările erau folosite de peste jumătate din utilizatării e-țigărilor din Marea Britanie (55%), anul trecut, vaporizatoarele din a doua generație (e-țigarete eGo, rezervoare etc.) sunt folosite în prezent de două treimi din utilizatori (66%). Mai multe studii, inclusiv unul recent efectuat la Kings College din Londra, a arătat că noua generație de țigări electronice este mult mai eficientă în a ajuta fumatorii să renunțe la țigări.

Numărul de foști fumători care stau departe de tutun, folosind țigările electronice, este în creștere, arătând astfel ce valoare pot avea,” a declarat Deborah Arnott, director executiv al ASH. ”Însă numărul persoanelor care cred în mod eronatvaparea este la fel de dăunătoare ca și fumatul, este îngrijorătoare. Propagarea acestei percepții false riscă să descurajeze mulți fumători în a folosi țigările electronice pentru a renunța la fumat și vor continua să fumeze, lucru dăunător pentru sănătatea lor și pentru sănătatea celor din jur.

Arnott se referă la o problemă deosebit de îngrijorătoare, descoperită în ultimele cercetări. Analiza a aratat ca aproape un sfert din populatia Regatului Unit consideră acum că țigările electronice sunt la fel de dăunătoare sau chiar mai periculoase decât țigările din tutun, comparativ cu doar 15% de anul trecut. Această evoluție este, fără îndoială, cauzată de marile campanii anti-vapare efectuate de adversarii țigărilor electronice și propagate de mass-media.

Trebuie să comunicăm clar fumătorilor, siguranța relativă a țigărilor electronice,” a declarat dr Leonie Brose, de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie si Neuroștiință de la Kings College din Londra. ”Efectul negativ dovedit al tutnului are mai puțină acoperire în prezent și mai puțin prejudiciu din partea țigărilor electronice. Suntem datori să oferim fumătorilor informații exacte.

Țigările Electronice Rămân La Fel De Populare În Marea Britanie În Ciuda Publicității Negative
4.44 (88.89%) 9 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *