Tutunul Ar Putea Invinge Cancerul

Tutunul, cea mai probabila sursa de cancer, daca este fumat se pare ca ar putea detine si o molecula care ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

floarea-de-tabac

Floarea de Tabac, care contine si molecula NaD1

Un grup de cercetatori australieni [nu e banc, nu sunt un grup de cercetatori britanici :)] au descoperit in planta de tutun o molecula numita NaD1. Aceasta molecula are o structura in forma de cleste care se prinde de lipidele prezente in membrana celulei canceroase, distrugand membrana acesteia, oblingand-o sa “explodeze”, expuzandu-si continutul in exterior. In acest fel, celulele canceroase, nu mai au posibilitatea de a provoca distrugeri in organism, iar tutunul ar putea invinge cancerul.

Coordonatorul studiului, Dr Mark Hullet din cadrul La Trobe University a declarat: exista o oarecare ironie in faptul ca un mecanism puternic de aparare impotriva cancerului este gasit in floarea de tabac, dar este o descoperire bine-venita, indiferent de sursa.

sursa stirii: dailymail

Ce spuneti de aceasta stire? Se pare ca tutunul fumat te omoara, pe cand cel care este disecat in laborator, poate chiar sa te vindece de cancer. Traiasca vaping-ul si lasati-va de fumat daca inca nu ati facut-o!

Tutunul Ar Putea Invinge Cancerul
4.29 (85.71%) 7 votes

1 comment for “Tutunul Ar Putea Invinge Cancerul

  1. Tudor P
    April 8, 2014 at 19:18

    Cat de tare e stirea asa. Intr-un fel vine ca expresia ‘if it doesn’t kill you, it makes you stronger’. Tot nu-mi vine sa cred ca tutunul ar putea vindeca cancerul, desi tocmai ce m-am uitat pe studiu, e prea ironica faza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *